Kumaha carana ngungkulan tuangeun beusi tuang karat anu dipaké

Alat masak beusi tuang anu diwariskeun atanapi dipésér ti pasar barang biasa sering ngagaduhan cangkang atos tina karat hideung sareng kokotor, anu katingalina pikaresepeun pisan. Tapi tong hariwang, éta tiasa gampang dipiceun sareng pot beusi tiasa disimpen deui dina tampilan anu anyar.

1. Pasang kompor beusi tuang kana oven. Ngajalankeun sakabeh program sakali. Éta ogé tiasa diduruk dina api unggun atanapi areng salami 1/2 jam dugi kompor beusi tuang janten beureum poék. Cangkang cangkangna bakal rengat, murag, sareng janten lebu. Antosan panci janten tiis sareng léngkah-léngkah ieu. Upami cangkang keras sareng karat dipiceun, usap ku bola waja.

2. Ngumbah kompor beusi tuang nganggo cai haneut sareng sabun. Usap ku kaén anu bersih.
Upami anjeun mésér kompor beusi tuang énggal, éta parantos dilapis ku minyak atanapi lapisan anu sami pikeun nyegah karat. Minyakna kedah dikaluarkeun sateuacan peralatan masak dibuang. Léngkah ieu penting. Lemes dina cai sabun panas 5 menit, teras ngumbah sabun sareng garing.

3. Hayu kompor beusi tuang garing sadayana. Anjeun tiasa panaskeun panci dina kompor pikeun sababaraha menit pikeun mastikeun éta garing. Pikeun nguruskeun alat masak beusi tuang, minyak kedah ditembus lengkep kana permukaan logam, tapi minyak sareng cai sauyunan.

4. Lambang jero sareng luar kompor ku minyak babi, sagala jinis minyak daging atanapi minyak jagong. Nengetan panutup panci.

5. Pasang panci sareng tutupna tibalik dina oven sareng anggo suhu luhur (150 - 260 ℃, numutkeun kahoyong anjeun). Panas sahenteuna sahenteuna sajam pikeun ngabentuk lapisan anu "diubaran" diluar panci. Lapisan luar ieu tiasa ngajagi pot tina karat sareng caket. Tempatkeun sapotong aluminium foil atanapi kertas baki pembakaran ageung handapeun atanapi di handapeun baki pembakaran, teras leupaskeun minyakna. Tiis kana suhu kamar dina oven.


Pos waktos: Jul-01-2020