Mangpaat Téko Besi Cor

Henteu lami saatos kuring mimiti kontak sareng téh, babaturan ngenalkeun kuring kana ketel beusi Jepang hideung, sareng kuring langsung kataji ku rasa anu anéh. Tapi kuring henteu terang manpaatna ngagunakeunana, sareng pot beusi beurat teuing. Kalayan pamahaman kuring sacara bertahap ngeunaan set téh sareng kanyaho upacara tèh, kuring lalaunan diajar yén manpaat nyieun tèh dina pot beusi ieu leres pisan! Panci beusi Hal anu saé nya éta pikeun pinuh ningkatkeun kualitas cai sareng ningkatkeun rasa lemes tina téh. Utamana diwujudkeun dina poin ieu:

Mangpaat nyiptakeun téh dina kualitas cai anu ngarobah pot beusi
1. Pangaruh cinyusu gunung: Lapisan batu pasir handapeun leuweung gunung nyaring cai semi sareng ngandung mineral tilas, utamina ion beusi sareng tilas klorin. Kualitas cai na amis sareng éta cai anu paling idéal pikeun ngadamel tèh. Panci beusi tiasa ngaleupaskeun ion beusi sareng tiasa nyerep ion klorida dina cai. Cai anu dikulub dina pot beusi sareng sumber gunung sami pangaruhna.

2. Pangaruh kana suhu cai: Panci beusi tiasa ningkatkeun titik golak. Nalika ngadamel téh, cai na pangsaéna nalika didamel anyar. Dina waktos ayeuna, aroma tina sup téh saé; upami dikulub sababaraha kali, gas anu dibubarkeun (khususna karbon dioksida) dina cai teras-terasan dileungitkeun, sahingga cai na "sepuh" sareng rasa seger téh bakal ngirangan ageung. Cai anu henteu cekap panas disebat "cai lembut" sareng henteu cocog pikeun ngadamel tèh dina ketel beusi. Dibandingkeun sareng teko biasa, pariuk beusi gaduh konduksi panas anu langkung seragam. Nalika panas, cai di handapeun sareng panas sareng suhu sakurilingna tiasa ditingkatkeun pikeun ngahontal ngagolak. Nalika nyuhungkeun seungit seungit sapertos "Tieguanyin" sareng "Téh Pu'er Téh", suhu cai kedahna tinggi, sareng "diseduh iraha waé" cai bakal ngajantenkeun sup téh kualitasna saé sareng gagal ngahontal efficacy tea anu cekap sareng kanikmatan pamungkas;

Nalika urang ngagolak cai atanapi ngadamel tèh dina ketel beusi, nalika cai ngagolak, beusi bakal ngaleupaskeun seueur ion beusi anu divalén kanggo nambalan zat beusi anu diperyogikeun ku awak. Biasana jalma nyerep beusi trivalen tina tuangeun, awak manusa ngan ukur nyerep 4% dugi ka 5%, sareng awak manusa tiasa nyerep sakitar 15% ion ferric, janten ieu penting pisan! Kusabab urang terang yén nginum téh saé pikeun kaséhatan urang, Naha urang henteu tiasa ngalakukeun anu langkung saé?

Akhirna, kuring hoyong ngingetan ngeunaan pangropéa sareng panggunaan ketel beusi: ketel beusi bakal langkung cerah sareng gampang dibersihkeun saatos dianggo jangka panjang. Beungeut na sering tiasa diusap ku kaén anu garing, janten gloss beusi bakal laun némbongan. Éta ibarat pot keusik ungu sareng Pu'er téh. Éta ogé ngagaduhan vitalitas; éta kedah dijaga garing saatos dianggo. Hindarkeun ngumbah pot panas ku cai tiis atanapi murag tina tempat anu luhur, sareng Perhatoskeun yén pot éta henteu kedah garing upami teu aya cai.


Pos waktos: Jul-01-2020